Incasso software: start als bedrijf eenvoudig zélf incassotrajecten

Heeft u geregeld te maken met klanten die hun facturen niet betalen? Vervelend, want zij kunnen de liquiditeit en groei van uw bedrijf flink belemmeren. In sommige gevallen heeft zelfs de meest efficiënte debiteurenbeheerder het nakijken en komt de debiteur zijn financiële verplichting niet na. Dan zit er niets anders op dan een incassotraject te starten. Daarvoor kunt u een incassobureau inschakelen. Maar zélf de minnelijke incassofase uitvoeren, levert veel voordelen op. Met onze software voor incasso is dat mogelijk.

incasso software debiweb

De voordelen van incasso software

Debiweb is een totaalpakket voor debiteurenbeheer en creditmanagement, dat een unieke module heeft voor incasso. Bedrijven - maar ook incassobureaus - kunnen hier eenvoudig mee uit de voeten. De voordelen van onze incasso software:

  • U behoudt de regie op de relatie met uw klant

Een wanbetaler als klant brengt weinig goeds, is de logische gedachte. Maar de kans is aanwezig dat deze in tijdelijke geldnood zit en het dus geen onwil is dat hij niet betaalt. Door met onze software zelf de minnelijke incasso uit te voeren, behoudt u de grip op een duurzame relatie met uw klant. Bijvoorbeeld door het in Debiweb opstellen van een betalingsregeling. Blijven communiceren met uw klant is van groot belang. Dat is goed mogelijk door zelf het incassotraject uit te voeren.

  • U bespaart als bedrijf flink wat geld aan incassotrajecten

Doordat u zelfstandig de minnelijke incasso-fasen uitvoert, bespaart u de kosten die u kwijt bent aan incassobureaus, deurwaarders of advocaten. Ook de rente kunt u nu zelf innen. Dit deel van de software maakt Debiweb uniek. Deze besparing kunt u eventueel als speelgeld inzetten om alsnog met de wanbetaler tot een oplossing te komen. Zo voorkomt u een voor iedereen vervelende, dure en energievretende gang naar de rechter. Daarnaast is het veel duurder om nieuwe klanten te werven, dan bestaande klanten te behouden. Ook op dit vlak kunt u dus veel geld besparen.

  • U bouwt een grondig dossier op van iedere debiteur

Heeft u alles geprobeerd om tot een vergelijk met uw debiteur te komen en biedt ook minnelijke incasso geen uitweg? Dan blijft er weinig anders over dan een gang naar de deurwaarder of rechter. Om goed beslagen ten ijs te komen, is een uitgebreid dossier van groot belang. Wanneer u met Debiweb werkt, bouwt u deze automatisch op voor iedere debiteur. Alle ondernomen stappen en mailconversaties worden overzichtelijk samengevoegd in een makkelijk over te dragen dossier. 

Ontdek Debiweb met onze demo!

Quam sint ut illo.

Meer dan alleen incasso software

Debiweb is echter veel meer dan software voor incasso. Onze webapplicatie voor creditmanagement brengt verborgen risico’s in uw geldstromen boven water en zorgt u dat uw order-to-cash-proces vlekkeloos verloopt. Met als resultaat: een optimale cashflow! Zie het als een digitale secretaresse, die u steeds weer duidelijk maakt wat de belangrijke actiepunten zijn in uw debiteurenbeheer.

Debiweb helpt u daarna ook bij met het úitvoeren van deze actiepunten. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een aanmaning, het starten van een minnelijk incassotraject of het samenstellen van een betalingsregeling. Doordat u zo continu grip heeft op uw openstaande facturen neemt de gemiddelde betalingstermijn (DSO) af en verhoogt u uw werkkapitaal.

Ontdek nog meer voordelen van Debiweb!

Meer weten over

Wilt u graag sparren over de mogelijkheden van onze software voor incasso? We komen graag met u in contact om deze te bespreken.

Neem contact op voor meer info!

Support en sales ons team staat voor u klaar!

Bel ons:
038 - 385 18 68
Mail ons:
support@debiweb.nl
Debisoft BV
Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »