In de cloud of lokaal: waarom werken met een webapplicatie als Debiweb?

Vaak krijgen wij de vraag of het werken met een webapplicatie als Debiweb nu zoveel voordelen met zich meebrengt voor creditmanagement, ten opzichte van traditionele lokaal geïnstalleerde software. Om deze vraag goed te beantwoorden, moeten we eerst duidelijk vaststellen wat een webapplicatie precies inhoudt.

Est eos sit aperiam ducimus nobis repudiandae id.

Deze term wordt gebruikt voor een programma dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd, ook wel cloudcomputing genoemd. Wat is dat nu precies? In de kern betekent cloudcomputing de toegang tot en opslag van uw informatie op een externe locatie die via een netwerk - vaak het internet - beschikbaar gesteld wordt.

Ongemerkt maakt u waarschijnlijk dagelijks gebruik van cloudcomputing zonder dat u er ooit over nadenkt. Telkens wanneer u sociale media gebruikt, een film of serie op Netflix bekijkt, het saldo van uw betaalrekening controleert, online documenten zoals Google Spreadsheets gebruikt of uw e-mailadres controleert, gebruikt u de cloud.

Waarom is het gebruik van een webapplicatie als Debiweb dan aan te raden?

Simpelweg omdat het beter is dan het alternatief. Technologie ontwikkelt zich in de loop van de tijd en de maatschappij begint het te adopteren. Met name ‘het web’ of ‘de cloud’ heeft zoveel voordelen ten opzichte van lokale opslag dat het de moeite waard is deze op te sommen:

 • Schaalbaar: U heeft altijd voldoende opslagruimte en anders schaalt u eenvoudig op. Webbased systemen kunnen eenvoudig meegroeien met uw organisatie.
 • Betrouwbaar: De kans op dataverlies vanwege hardware-uitval (bijvoorbeeld door brand of diefstal) is minimaal. 
 • Herstel bij schade: Back-ups worden voor u gemaakt, om data altijd te kunnen herstellen.
 • Beheer: Updates en systeemcontroles worden volledig uit handen genomen en automatisch verzorgd.
 • Mobiel: Met een webbased applicatie kunt u vanaf ieder apparaat uw gegevens inzien.
 • Goedkoop: Geen investeringen meer in fysieke hardware en er is geen interne IT-afdeling meer nodig voor uw webbased applicatie.
 • Samenwerken: Het is veel eenvoudiger om data te delen, zowel intern als extern. Hierdoor wordt samenwerken bevorderd.
 • Snelheid: De implementatie verloopt vlot. U kunt er dus snel mee werken
 • Up-to-date: Updates van de software worden automatisch doorgevoerd.
 • Integreerbaar: Applicaties kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Denk aan een boekhoudsysteem, kassasysteem of uw boekhouding. Eenvoudig gegevens integreren maakt een onderneming wendbaar ten opzichte van concurrentie.
 • Wet- en regelgeving: Gegevens worden altijd conform de juiste wet- en regelgeving opgeslagen.
 • Onmiddellijk: Met een webbased applicatie zijn gegevens altijd en overal veilig beschikbaar. Dezelfde service kan over de hele wereld geboden worden.
 • Eco-vriendelijk: Webbased werken elimineert veel afval en bespaart op onder andere stroom.

Is een webbased applicatie wel veilig genoeg?

Vaak horen wij dat lokale opslag veiliger is dan online. Bedenk u dat veiligheid een relatief begrip is. Als uw data op een desktop-pc opgeslagen wordt, die bij u op kantoor staat zonder internetverbinding, is voor iedereen duidelijk dat daar geen hacker bij kan. Echter een inbreker wel. Of nog vervelender, het gehele pand gaat bij een brand in vlammen op.

Uiteraard kan lokale opslag veilig georganiseerd worden en bij de juiste back-upstrategie zijn gegevens bij een ramp ook herstelbaar. Maar een webapplicatie met automatische back-ups en met veilige loginprotocollen is veilig. De zwakste schakel is en blijft de mens zelf. Iedereen die gebruik maakt van het systeem moet goed geïnstrueerd worden.

Conclusie

Duidelijk mag zijn dat een webbased applicatie als Debiweb vele voordelen met zich meebrengt. Hoewel sommige organisaties nog twijfelen, mogen deze hun horizon verleggen. Kijk naar het feit dat vele overheden en multinationale ondernemingen, van over de hele wereld, zijn begonnen te werken met webbased oplossingen.

Door te kiezen voor creditmanagementsoftware in de vorm van een webbased applicatie als Debiweb kunt u al bovenstaande voordelen genieten. Debiweb is bovendien betrouwbaarder, want bij updates is geen aanzienlijke uitvaltijd nodig, in tegenstelling tot bij oplossingen op locatie. Bij het gebruik van Debiweb kunnen organisaties hun aandacht richten op het gebruik van de software. Onze IT-experts zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt blijven ondernemen.

Lees ook waarom Debiweb u helpt bij effectief klachtenmanagement.

Meer blogs & referenties

Facere et qui quia odit sit quisquam dolorum.
Blog

Creëer in 5 stappen proactief beleid voor vlijmscherp creditmanagement

Creditmanagement vormt de financiële kurk waarop ieder gezond bedrijf drijft. Het helpt u om bedrijfsrisico’s te bestrijden en uw debiteuren tijdig te laten betalen. Tegelijkertijd creëert u méér investeringsruimte én vergroot u de klanttevredenheid. Maar voordat u aan de slag kunt met creditmanagement, is het belangrijk om proactief beleid op te stellen. Anders is het als varen op zee zonder navigatie; uw schip gaat vooruit, maar voor hoe lang en waarheen is onduidelijk. KCF stippelt de koers voor u uit in 5 stappen!

Consequatur laboriosam dolorem corrupti vel et quod provident.
Blog

Beluister onze podcast over creditmanagement

Met trots presenteren wij u onze nieuwe podcast Debiweb Podcashflow! Hiermee geven we uw bedrijf kennis en tips op het gebied van creditmanagement en debiteurenbeheer. Zodat u kunt toewerken naar een zo optimaal mogelijk werkkapitaal. We nemen uw financiële blinddoek af!

Support en sales ons team staat voor u klaar!

Bel ons:
038 - 385 18 68
Mail ons:
support@debiweb.nl
Debisoft BV
Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »