Uw order to cash-proces (o2c) automatiseren met software

Met het automatiseren van uw order to cash-proces zorgt u voor duidelijkheid, efficiency én een kerngezonde cashflow in uw bedrijf. Door dit goed vast te leggen in software voor o2c maakt u knelpunten in uw bedrijfsprocessen inzichtelijk. Het stelt u in staat om van problemen kansen te maken en meer werkgeluk voor u en uw team te realiseren. En ook: meer tevreden klanten!

order to cash-proces (o2c) automatiseren

Uw order to cash-proces vastleggen in software als Debiweb maakt dat u letterlijk ziet waar het geld zit en waar uw bedrijf geld laat liggen. Want tussen het moment van bestelling en betaling kunnen vele bedrijfsprocessen stroperig verlopen of zelfs helemaal misgaan. Optimaliseer dit en uw bedrijf behaalt binnen korte tijd mooie resultaten.

Denk hierbij aan:

- Kortere doorlooptijden
- Procesdigitalisering
- Ontwikkeling van het team
- Verbeteren van de dienstverlening
- En dus meer tevreden klanten
- Verhogen van de productiviteit
- Lagere kosten

Vraag een demo aan!

Zo automatiseert u uw order to cash-proces

Uw o2c-proces automatiseren en verbeteren, betekent dat u aandacht geeft aan ieder onderdeel van de bedrijfsvoering. Van opdracht tot betaling: alle processen moeten volledig op elkaar afgestemd zijn. Zo moet sales zich bezighouden met klantacceptatie, orderentry tijdig zijn orders verwerken, uw administratieve afdeling tijdig factureren en de debiteurenbeheerders inspelen op onbetaalde facturen. Ook klachten van uw klanten dienen tijdig te worden opgevolgd. Een tevreden klant betaalt immers veel eerder dan iemand die ontevreden is.

Dit samenspel begint bij een gezamenlijke bewustwording van deze procesoptimalisatie. Vervolgens is het van belang om eventuele problemen en genomen stappen in het order to cash-proces goed te rapporteren. Debiweb kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren, zodat iedereen aan dezelfde bedrijfsdoelen werkt en van elkaar weet waar hij of zij mee bezig is. Ook biedt Debiweb de mogelijkheid tot het voeren van adequaat klachtenmanagement.

Automatiseren van uw o2c-proces begint bij de basis

Procesoptimalisatie begint bij de basis. Het scheppen van structuur, het maken van keuzes en duidelijk communiceren over het proces. Vragen die een bedrijf zichzelf moet stellen, zijn: voegen al uw processen daadwerkelijk wat toe of worden ze in standgehouden ‘omdat we dit altijd al zo gedaan hebben’? Een goed startpunt is focussen op uw bedrijfsdoelstellingen. Uw proces verbeteren is een continue bezigheid.

order to cash-proces (o2c) automatiseren

Creëer draagvlak in uw team

Verandermanagement is de volgende cruciale stap, zodat uw medewerkers met u meegaan en ook mee willen veranderen. Hier continu tijd in blijven stoppen, is belangrijk. Zo blijft u niet zitten met optimale procesbeschrijvingen waar in het dagelijkse werkleven niets mee wordt gedaan. Hierbij ligt de focus op het juist implementeren van de procesverbeteringen. Door deze vast te leggen in Debiweb en iedere medewerker hiermee te laten werken, werkt uw toe naar breed draagvlak in uw team.

Maak stuurindicatoren inzichtelijk in Debiweb

Vervolgens is het tijd om de vorderingen te monitoren. Belangrijke stuurindicatoren voor een strak afgestemd order to cash-proces zijn: de gemiddelde betalingstermijn, de gemiddelde overschrijdingstermijn, het concentratierisico, het aantal klachten, de jaarlijkse afschrijving op debiteuren en hoe deze zich verhouden tot uw branche. Debiweb biedt een dashboard waarop alle deze indicatoren continu zichtbaar zijn. Door resultaten te tonen, laat u uw team zien dat de aanpak loont. Of dat het nog een extra stapje kan zetten voor een beter resultaat.

Ook uw order to cash-proces automatiseren?

Debiweb biedt veel meer dan alleen het automatiseren van uw order to cash-proces. Deze webapplicatie is een totaalpakket voor creditmanagement, die u als digitale secretaresse helpt bij het uitvoeren van uw debiteurenbeheer en kredietbeheer. Dit doet Debiweb door iedere dag weer de belangrijke actiepunten aan u te presenteren. Of het nu gaat om een belletje naar uw debiteur, het versturen van een aanmaning, het starten van een minnelijk incassotraject of het opstellen van een betalingsregeling. Debiweb assisteert ook bij het daadwerkelijk úitvoeren van al deze werkzaamheden.

Ontdek nog meer voordelen van Debiweb!

Meer weten over

Wilt u meer informatie over het automatiseren van uw order to cash-proces? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag een demo aan!

Support en sales ons team staat voor u klaar!

Bel ons:
038 - 385 18 68
Mail ons:
support@debiweb.nl
Debisoft BV
Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »