Waarom software voor creditmanagement de cashflow van uw bedrijf optimaliseert

Als ondernemer of debiteurenbeheerder weet u als geen ander hoe belangrijk een gezonde cashflow is voor uw bedrijf. De zaken kunnen nog zo goed gaan, de bedrijfswinst kan uw stoutste dromen overtreffen; zonder een positieve kasstroom kan uw onderneming alsnog grote financiële problemen ondervinden. Maar soms is het lastig de onderliggende oorzaken te achterhalen. Met software voor creditmanagement stroomlijnt u uw order-to-cash-proces, ondervangt u problemen in bedrijfsprocessen en optimaliseert u de cashflow.

Software voor creditmanagement debiteurenbehee

De juiste software voor creditmanagement

Goede software voor creditmanagement is als een digitale secretaresse die u op belangrijke momenten informeert over relevante actiepunten. Deze herinnert u bijvoorbeeld aan de debiteur die maar niet betaalt voor de door u geleverde diensten of producten. Zelfs niet na meerdere aanmaningen. De digitale secretaresse biedt u ook inzicht in mogelijke knelpunten in uw geldstromen. Het maakt, kortom, debiteurenbeheer eenvoudig.

Goede software voor creditmanagement helpt u vervolgens ook met het úitvoeren van de juiste actiepunten: bijvoorbeeld het versturen van een nieuwe betalingsherinnering, het starten van een incassotraject of het opstellen van een betalingsregeling. Mocht u er uiteindelijk niet uitkomen met een klant kan uw bedrijf ervoor kiezen om bij een deurwaarder aan te kloppen of naar de rechter te stappen. Met een grondig opgebouwd klantdossier, inclusief alle correspondentie en de door u genomen stappen, helpt de software uw zaak te staven.

Creditmanagementsoftware maakt risico’s inzichtelijk

Een ander belangrijk voordeel van software voor creditmanagement is dat deze latente risico’s rond uw geldstromen inzichtelijk maakt. Het komt geregeld voor dat de oorzaak voor een niet-betalende klant niet aan de debiteuren- maar aan de crediteurenkant ligt. Knelpunten in uw order-to-cashproces, onduidelijke communicatie of verkeerde betaalgegevens kunnen daar bijvoorbeeld debet aan zijn. Met creditmanagementsoftware brengt u deze problemen boven water.

Welke software voor creditmanagement is het meest geschikt voor uw bedrijf?

Ok, u bent eruit! Software voor creditmanagement gaat uw bedrijf aan een (nog) beter bedrijfsresultaat helpen. Een uitstekende stap. Maar welk programma past nu het beste bij uw onderneming? Dat is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Ten eerste is er de kostenkant: wat is uw bedrijf bereid te betalen voor software voor creditmanagement? Dergelijke tools zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen: vanaf 150 euro per maand inclusief inrichting (zoals Debiweb) tot tienduizenden euro’s voor een pakket op maat. Bekijk goed welke functies onontbeerlijk zijn voor uw bedrijf en maak op basis van die inschatting de juiste keuze. Ook het aantal gebruikers en administraties kunnen daarbij een grote rol spelen. Bij Debiweb geldt overigens een onbeperkt aantal gebruikers, ongeacht het type abonnement dat u kiest.
 • Een ander belangrijk verschil tussen verschillende softwareprogramma’s voor creditmanagement is het werken vanuit de cloud óf lokaal op uw computer/netwerk. Het werken vanuit de cloud (zoals bij Debiweb gebeurt) heeft als voordeel dat u overal en te allen tijde bij uw data kan, zo lang u over een apparaat met internetverbinding beschikt. Webapplicaties zorgen ervoor dat u niet flink hoeft te investeren in hardware en kunnen daarnaast makkelijk meegroeien met uw bedrijf. Lees deze blog om meer voordelen van een webbased applicatie voor creditmanagement te ontdekken

Software voor creditmanagement debiteurenbeheer

De voordelen van software voor creditmanagement

Benieuwd wat software voor creditmanagement uw bedrijf oplevert? We zetten het voor u op een rij:

 • Helpt uw bedrijf aan een zo optimaal mogelijk bedrijfsresultaat
 • Verlaagt de gemiddelde betalingstermijn (DSO)
 • Zorgt voor structuur in uw order-to-cash-proces
 • Draagt bij aan een positieve cashflow en tijdsbesparing
 • Is het financiële geheugen van uw bedrijf
 • Helpt uw bedrijf betalingsregelingen op te stellen
 • Beperkt onnodige afschrijvingen op debiteuren
 • Biedt dagelijks hapklare actiepunten aan voor debiteurenbeheer
 • Assisteert uw bedrijf bij (minnelijke) incasso
 • Zorgt voor een uitgebreide dossieropbouw bij iedere debiteur
 • Zet in op tijds- en papierbesparende e-facturatie
 • Helpt uw bedrijf bij een effectief klachtenmanagement (klachtenafhandeling)
 • Te koppelen aan uw huidige boekhoudpakket
 • Zorgt voor duurzame klantrelaties

Bekijk de voordelen van onze software voor creditmanagement hier!

Ontdek hoe onze webapplicatie voor creditmanagement uw bedrijf versterkt

Benieuwd of onze betaalbare webapplicatie voor creditmanagement aansluit bij uw bedrijfsdoelstellingen en -wensen? Wij komen graag in contact om hierover met u te sparren. Vraag hier een gratis adviesgesprek aan!

Meer lezen over creditmanagement software? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over het strategisch en softwarematig benaderen van creditmanagement! Of de blog over lokaal of in de cloud werken met software voor creditmanagement

Meer blogs & referenties

Facere et qui quia odit sit quisquam dolorum.
Blog

Creëer in 5 stappen proactief beleid voor vlijmscherp creditmanagement

Creditmanagement vormt de financiële kurk waarop ieder gezond bedrijf drijft. Het helpt u om bedrijfsrisico’s te bestrijden en uw debiteuren tijdig te laten betalen. Tegelijkertijd creëert u méér investeringsruimte én vergroot u de klanttevredenheid. Maar voordat u aan de slag kunt met creditmanagement, is het belangrijk om proactief beleid op te stellen. Anders is het als varen op zee zonder navigatie; uw schip gaat vooruit, maar voor hoe lang en waarheen is onduidelijk. KCF stippelt de koers voor u uit in 5 stappen!

Consequatur laboriosam dolorem corrupti vel et quod provident.
Blog

Beluister onze podcast over creditmanagement

Met trots presenteren wij u onze nieuwe podcast Debiweb Podcashflow! Hiermee geven we uw bedrijf kennis en tips op het gebied van creditmanagement en debiteurenbeheer. Zodat u kunt toewerken naar een zo optimaal mogelijk werkkapitaal. We nemen uw financiële blinddoek af!

Support en sales ons team staat voor u klaar!

Bel ons:
038 - 385 18 68
Mail ons:
support@debiweb.nl
Debisoft BV
Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »